De Oostkaap - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joyce Cornelissen - WaarBenJij.nu De Oostkaap - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joyce Cornelissen - WaarBenJij.nu

De Oostkaap

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg Joyce

15 Januari 2011 | Zuid-Afrika, Durban

Hello lieverds!

Eindelijk weer een computer gevonden met goedkoop internet :) dus het was weer tijd voor een verhaaltje.
Ten eerste nog een gelukkig nieuwjaar!

De laatste keer dat ik schreef was ik in Knysna en ging ik die dag op weg naar Port Elizabeth (29 december). Er viel niet zo heel veel te beleven daar, ik had anders verwacht, omdat het een van de grotere steden is. Ik ben daar naar een groot museumcomplex geweest met een aquarium en een slangentuin, dat was wel grappig. Verder heb ik een stadswandeling gedaan en ben ik een dag naar het strand geweest. En ik heb natuurlijk nog even het nieuwe jaar gevierd...ik was samen met het meisje dat in de backpackers werkt naar een club gegaan om de jaarwisseling te vieren. Dat gaat hier wel een beetje anders, er is geen vuurwerk en ze beginnen af te tellen bij 3, dus voordat je door hebt dat ze aan het tellen zijn, is het nieuwjaar. Maar het was iig een geslaagde avond.

Op 3 januari was het tijd om naar East London te gaan, dit is ook nog een redelijk grote stad, voor de rest zijn er geen grote steden in de Oostkaap. Gedurende de rit is duidelijk te zien dat de Oostkaap veel armer is dan de Westkaap. De Westkaap is goed ontwikkeld, maar dat is waarschijnlijk zo omdat er veel blanken wonen. Die zie je in de Oostkaap vrijwel niet. De huizen zijn veel kleiner, vrouwen wassen hun kleren in de rivier ipv in de wasmachine en de wegen zijn van veel slechtere kwaliteit en het vee loopt overal midden op de weg (dit maakt het wel dat je meer het gevoel hebt dat je in Afrika bent). De buschauffeur die mij van Port Elizabeth naar East London reed deed aan vrijwilligerswerk en stopte in een van de armste dorpen van de Oostkaap. Daar gaf hij brood en kleding aan de mensen, bizar om te zien dat de mensen zelfs de kleren wilden hebben die hun helemaal niet pasten, puur voor het bezit. Na deze ervaring kwam ik aan in East London. De backpackers zat echt 5 meter van het strand, het was alleen hopen op wat beter weer, want het regende toen ik aankwam. Ook in East London valt er niet heel veel te beleven dan op het strand liggen. Ik had nog wel een paar leuke mensen ontmoet met wie ik nog naar de gaafste bar in East London was geweest (zelfs dat was niet spetterend haha) en ik heb met hun een hike langs de wilde kust gedaan. De wilde kust staat bekend om zijn prachtige rotsformaties in zee.

Op 7 januari ging ik op weg naar Hogsback, dit is een dorp midden in de bergen, waar het volgens de Lonely planet 11 van de 12 maanden sneeuwt. De heenweg was een ramp, de auto was tot 2x toe oververhit en moesten we dus in de middle of nowhere wachten totdat hij weer wat afgekoeld was. Maar toen ik aankwam, was ik die hele toestand vergeten, het is daar zo prachtig. Gelukkig was het er gewoon 40 graden wat aanvoelde als 50 vanwege het tropische klimaat. En ze zeggen dat Tolkien hier gedurende zijn kindertijd veel is geweest en dat de omgeving in Lord of the Rings hierop gebaseerd is. Je kunt je dus wel voorstellen dat het uitzicht zo mooi is en er lopen overal apen rond. En ik hoorde dat er ook veel slangen waren die giftig zijn. De volgende dag heb ik door het bos gewandeld, daar heb ik papegaaien en apen gezien. Ik durfde niet aan alle smerige insecten te denken haha! En ik was me alvast aan het voorbereiden op het zien van een slang en ik heb er een gespot op 2 meter afstand, aaaah ik stond echt verstijfd aan de grond haha! Verder heb ik nog een 800 jaar oude boom gezien en ben ik naar een waterval gewandeld. Bovenop de waterval kon je genieten van het prachtige uitzicht. Na deze intensieve wandeling had ik wel een paar biertje verdiend in de gaafste bar in Hogsback ;).

Op 9 januari ging ik op weg naar Coffee Bay. Onderweg heb ik het huis van Nelson Mandela gezien...nou ja alleen het puntje, want de enorme muur om het huis belemmerde het uitzicht. Coffe Bay is enorm klein en ligt ook in de middle of nowhere. Er zijn in totaal 2 backpackers en een mini supermarkt en een paar huizen, dat is het ongeveer. Ik heb daar ook een hike gedaan langs de wilde kust naar de Whole in the Wall, een enorme rotsformatie in zee, dit was echt super gaaf. Verder heb ik samen met de koeien van de stille stranden genoten haha! Ook had er een hond zich over mij ontfermd, iedere keer als iemand te dicht langs mij liep op het strand, blafte en gromde hij naar die persoon, ik voelde me dus wel veilig :). Ik verbleef in de wat rustigere backpackers, maar gelukkig hoefde ik 's avonds alleen maar de straat over te steken om naar de party in de andere backpackers te gaan.

Gisteren ging ik eigenlijk op weg naar Southern Drakensberg, maar er was iets mis gegaan met mijn shuttle, dus nu zit ik in Durban en morgen ga ik dan daarheen, maar daarover meer de volgende keer :)

Kusje

• 15 Januari 2011 - 10:53

Rutger:

Hey Joyce! Jij ook nogmaals gelukkig nieuwjaar! Klinkt wel goed hoor al die stranden! En gelukkig ben je ook daar nog lekker aan de party! Geniet er nog ontzettend van!!!!
    x

• 15 Januari 2011 - 13:57

Karlijn:

Ha Joycie!
    Zo te horen lekker aan het bij-bakken op de stranden en genoeg feestjes om je mee te vermaken :-)
    En ben ook echt superjaloers op je Lord of the Rings uitzicht, ik benn zo fan daarvan haha! Dus maak maar een leuke foto ervan, ben benieuwd..
    Hopelijk blijft het zo leuk, geniet er nog van
    kussie

• 15 Januari 2011 - 14:20

Gilles:

Ha Joyce!
    Terwijl er een hond zich over jou ontfermde, is het Huis weer enorm vervloekt, maar we hebben je wel gemist hoor, volgend jaar ben je er gewoon weer bij!;) Zo te lezen heb je aardig volle programma's (oké, op die paar keer strandsessie na dan:p), dus je bent echt aan het "goan with that banoan!" Veel plezier daar! x

• 15 Januari 2011 - 21:37

Sylvia:

Hey dudie,
    Jij ook nog een gelukkig nieuwjaar :) Klinkt super mooi die uitzichten. Heel veel plezier daar nog!! Geniet er van en dan zien we je over een paar weekjes weer!!

Heel veel liefs xx

• 16 Januari 2011 - 09:03

Corrie Cornelissen.:

Ook een Gelukkig Nieuwjaar

• 16 Januari 2011 - 09:39

Ellen:

liefieeee!!!
    vandaag ga ik dan EINDELIJK boeken! :D de tickets zijn nu super goedkoop!! echt relaxt! Echt fijn jouw verhaaltjes te lezen, zo weet ik ook beetje wat wel en niet zo leuk is. Dacht bijv ook dat East london heel vet wat, maar daar hoef ik dus niet perse heen? ;)
    Heel veel plezier nog en ik hoop snel weer op een nieuwe update! pas goed opjezelf in Durban schat! Lieve dikke kus van mijj!

• 17 Januari 2011 - 08:01

Roos:

Lieve Joyce!

Wat klinkt dat utizicht supermooi...nu vind ik het nog jammerder dat je geen fotos hebt op je site ;) hopelijk maak je er wel genoeg!
    klinkt alsof je lekker kan uitrusten zo..dat is mooi want je moet straks natuurlijk genoeg energie hebben voor de carnaval! ;)

veel plezier nog!

• 18 Januari 2011 - 10:51

Ingeborg:

Hee Joycie!

Goed om te horen dat je nog lekker aan het rondreizen bent en het land aan het verkennen... Hoop dat je er nog een tijdje echt van kunt genieten! Xx

• 18 Januari 2011 - 14:16

Paul:

joyce,klinkt allemaal fantastisch
    ik reageer niet zo vaak,de reden is dat mijn computer al 2 maanden stuk is en dat ik dit nu bij mijn ouders lees
    vandaar dat je maar weinig van deze kant zie,ik hoo dat de pc nu binnenkort komt en dat ik het dan thuis kan lezen
    nog veel plezier daar en de groetjes

• 22 Januari 2011 - 14:21

Marjolein D:

blij dat ook in dit verhaaltje weer de dieren n grote rol spelen ;) klinkt leuk joyce je ziet echt zoveel verschillende en bijzondere dingen!hier ook dolletjes, gister geprotesteerd haha! jammer dat je er niet bij was, t was een beetej zoals carnaval met de attributen, sommigen hadden zelfs palmbomen..wha! xxx