Eerste dagen in Kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Joyce Cornelissen - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Joyce Cornelissen - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Kaapstad

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg Joyce

03 Oktober 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallohallo!

Nou mijn eerste reis begon al goed...door mijn eigen lompheid waren we naar een verkeerd vliegveld gereden (jaja de laatste maand is het aantal hersencellen in mijn hoofd enorm verminderd), dus na een en al stress kwamen we aan op Brussel...daar bleek dat mijn vlucht vertraging had: 4 uur. Na nog even een kannetje thee gedronken te hebben met mijn mama en Mandy was het toch echt tijd voor het afscheid...(het begon die morgen al goed met het afscheid nemen van onze hond, dus dit beloofde wat) De tranen waren er in overvloed...Vervolgens mocht ik 3 uur gaan wachten op mijn vlucht. Gelukkig had ik snel vrienden gemaakt met een mannetje uit Pakistan, helaas kon ik zijn Nederlandse gebrabbel niet verstaan en hij mij niet, dus dat werd een goed gesprek. Godzijdank was er nog een klein meisje die mij bezig kon houden en ik haar uiteraard, het was enig! Met nog een half uur extra vertraging vertrok eindelijk mijn vliegtuig naar Abu Dhabi, waar ik heerlijk de hele nacht heb mogen wachten op mijn volgende vlucht naar Doha (Qatar), jaja er was een extra vlucht, omdat ik door de vertraging mijn aansluiting had gemist. Na mijn overstap in Doha zat ik eindelijk in het vliegtuig naar Kaapstad, nou soort van, want we moesten nog wel even stoppen in Johannesburg...die landing verliep niet geheel soepel (ik dacht serieus dat het vliegtuig zou kantelen), dus dat was even 3x slikken. Uiteindelijk kwam ik 9 uur later aan in Kaapstad (de NS is er niks bij).

Mijn eerste dag hier heb ik lekker een beetje rond gewandeld en in het park gehangen. In het park werd ik aangesproken door een man die dacht dat ik eenzaam was (omdat ik de lonely planet aan het lezen was) en vond dat ik wel een folder over de bijbel verdiende...tjah! Vervolgens wilden een paar kinderen van mij een foto nemen (ik ben ook een bezienswaardigeheid ;)), gelukkig vond de vrouw naast mij het een prachtige foto, anders had ik om een herkansing gevraagd...aanspraak genoeg dus. Ik was die dag nog naar 'the castle of good hope' gegaan (wat door Nederlanders gebouwd is) en het bizarre is als je daar door de antieke gangen loopt dat je opeens in een gang staat met carnavalskleren, niet verkeerd natuurlijk, I love it :), maar wel raar. Verder is Kaapstad een super fijne stad, ik voel me helemaal thuis, er zijn alleen een aantal mensen die je komen vragen om eten voor hun te kopen, want ze willen je geld niet stelen, goed verhaal dus...

Zaterdag heb ik lekker de toerist uitgehangen op een sightseeing tour. Ik ben naar een soort dierentuin geweest met voornamelijk vogels en apen. Het gave was dat je door de vogelkooien heen liep (ook met roofvogels erin), het minder gave was dat ik 2x door een vogel aangevallen werd en die mij aan het pikken was (en geloof me ze waren heel heel groot), dus je begrijpt wel dat ik 7 kleuren stront heb gescheten ;) Daarna was ik nog naar een Township gegaan...bizar om te zien dat mensen in krotten wonen, maar wel een enorme tv en een splinternieuwe wasmachine binnen hebben staan. Verder is het wel heftig om te zien hoe die mensen leven en dat er nog een schattig meisje mij een knuffel kwam geven. Daarna heb ik nog lekker op het strand gelegen (om al die ellende te vergeten). Die avond ben ik nog even gaan partyen met mensen uit het hostel :)

Vandaag ben ik op een wijnproeverij geweest, nou dat was hilarisch :) Je stopt op 5 stops (waarvan 1x lunch + wijn uiteraard) en op alle andere stops krijg je 5/6 wijnen om te proeven (wit, rose en rood in die volgorde)...je kan je voorstellen dat ik nu niet geheel nuchter ben ;) Verder kan je ook genieten van het fantastische uitzicht (en geloof me ook als zatlap is het prachtig)!

Nou morgen ga ik naar de basisschool waar ik vrijwilligerswerk ga doen, heb er vet veel zin in! Ik houd jullie op de hoogte van mijn ontwikkelingen daar :)

Liefs

• 03 Oktober 2010 - 17:40

Roos:

Joyce!! Wat fijn het klink echt alsof je je al goed op je plekje voelt daar! Geniet ervan, en van de knuffels van al die kleine meisjes (gelukkig niet van andere rare enge mensen :P) xxx!

• 03 Oktober 2010 - 17:56

Marjolein S:

Hee Joyce!

Mooi verhaal! "Carnaval", wijnproeverij, volgens mij heb je de goede bestemming gekozen! Veel plezier morgen op de school! X

• 03 Oktober 2010 - 18:05

Ome Peter:

hallo nichtje.
    Fijn te horen dat je goed aangekomen ben en dat het tot nu toe zeer goed bevalt.tis leuk je verhalen te lezen,je schrijft het op een zeer vrolijke manier,zeer aangenaam om het zo van je te horen.have fun zou ik zeggen en dat het zo maar mag blijven zodat je een fantastische tijd mee maakt.groetjes van je oom en tante claudia,chavez en whitney

• 03 Oktober 2010 - 18:15

Karlijn:

Haa lieverd!
    Nou het zit je allemaal nog niet echt mee zo te horen. Maar zo te lezen geniet je wel van alles wat je tot nu tot hebt meegemaakt! Fijn om te horen meisje. En als ze daar ook Carnavalskleren hebben is het helemaal goed natuurlijk ;-)
    Nou, geniet ervan en succes met je eerste daagjes!
    Dikke kus

• 03 Oktober 2010 - 18:26

hey joyce!

Erg fijn om van je te horen dat je heelhuids bent aangekomen daar,en dat je al een paar leuke daagjes heb gehad.Nou geniet er maar lekker van en veel succes morgen! groetjes

• 03 Oktober 2010 - 18:27

• 03 Oktober 2010 - 18:28

• 03 Oktober 2010 - 18:38

Mani:

aaaaah net n heel verhaal getypt,issie weg!maar goed-ik vind t heel leuk wat van je te horen en topverhalen,lekker zitten gniffelen hier in de trein hahahahaha!van de aanvallende vogels-heb ik aussie gehad met n struisvogel in ook zo'n enige 'open' dieentuin haha-en de lonely planet-eenzaamheid.bah v t afscheid,ben ik ook altijd erg goed in...en die reis,lekkerrr veel oerstappen e dat kantelende vliegtuig aaaah!benieuwd hoe t morgen is!!hier alles ok,nu weer nr dh na n weekendje utrecht.dikke kus voor jou!

• 03 Oktober 2010 - 19:17

Rutger:

Joycie! Supergoed klinkt het al! Zie dat je ook een lekker temperatuurtje hebt daar! Als dit het begin van je reis is, kan je nagaan wat er nog moet komen!! Heel veel plezier, succes en lol op de school! En geniet ervan!
    x!

• 03 Oktober 2010 - 19:18

Rutger:

x!

• 03 Oktober 2010 - 19:30

Imke:

Klinkt al helemaal als joyce op reis :). Komt helemaal goed daar!

• 03 Oktober 2010 - 21:01

Thomas:

Hee Joyce,

Klinkt goed zo'n reis ;). Heel veel plezier op de basisschool!!

X

• 04 Oktober 2010 - 07:13

Tes:

Hee Joyce!

Het klinkt allemaal superleuk:) Geniet er maar lekker van he meis!

Liefs Tes

• 04 Oktober 2010 - 07:38

Pomme:

Hahaha...Joyce je zit er dus al helemaal middenin... Wat heerlijk om zo met je mee te mogen reizen! Veel plezier!
    xxx Pomme

• 04 Oktober 2010 - 09:11

Gilles:

Ha Joyce,
    Fijn om te horen dat de boze gieren je daar gewoon aanvallen, ik was al bang dat je te ver verwijderd zou zijn van het vervloekte huis om daar nog last van te hebben;-)
    Viel spass daar, als blijkt dat een koeienpak is gejat uit the castle of good hope weet ik in ieder geval wie dat gedaan heeft...

• 04 Oktober 2010 - 09:48

Carla:

Hoi meis,

Ik was heel blij weer wat van je te horen. Super leuk hoe je het brengt. we hebben echt gelachen. Hier is alles oké. Ik kan haast niet wachten tot ik het ook zie dikke kus mama X

• 04 Oktober 2010 - 10:05

Mandy:

ha die zus!!
    jij maakt ook altij wel wat mee he;)
    echt allemaal weer wat voor jou
    wel echt een top verhaal t klinkt allemaal al gezelliej, en zeker als je daar dus goed ken party'en nou tot over 3 weekjes

kus

• 04 Oktober 2010 - 18:36

Ellen:

LIevuuurrrddd!! jeetje wat een eerste verhaal! wat maak je allemaal mee zeg. spannend! wel heel gaaf wat je al allemaal gedaan hebt! Geniet er goed van en heeel veel plezier morgen op de basisschool, ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden!
    Dikke dikke kus van mij

• 07 Oktober 2010 - 07:19

Agieth:

Boh zit hier stront jaloers te wezen achter mijn computer op het werk...:-( Geniet er maar lekker van!
    Groetjes Agieth

• 08 Oktober 2010 - 19:10

Corrie Cornelissen:

Hoi Joyce,

Gaat alles naar wens,is het leuk bij de kinderen om te werken ,is wel heel iets anders dan zelf naar de lessen te gaan, morgen zaterdag kan je weer iets ondernemen,leuk weekend en tot een volgende keer,

Groetjes Corrie Cornelissen.

• 09 Oktober 2010 - 13:03

Sjoerd:

haha, het verkeerde vliegveld, wat een stress zul je hebben gehad!
    Iig mooi om te lezen dat er nog een beetje gezopen kan worden daar en dat je makkelijk mensen ontmoet.
    Ben benieuwd naar je werkverhalen!
    Geniet er van en zoek alvast een mooi pekske voor de eerste Maandag van carnaval 2011! Dikke kus Sjoerd